29 Mei 2010

biru mata hitam ku

video

Mizz Nina Feat ColbyO Donis

[colby]
baby i never seen someone with your body
you make me want get this party started
hey baby comein tell me what this all
baby baby
tell me what you what you waiting for

[mizz nina]
baby i never seen someone with your body
you make me wanna get a little notty
hey baby come in get it it's all yours
baby baby
tell me what you what you waiting for

[colby]
its your birthday
so tell me what's you want it too

[mizz nina]
its my birthday
im really wanna get with you

[colby]
drop the beat now and may be we can get it started

[mizz nina]
will go insane and take you to the after party

[colby]
so what's your name hey baby what's your name oh yeah

[mizz nina]
sexys my name yea sexys my name

[colby]
ok and whats your game hey baby what's your game
[mizz nina]
ok i like to play..i ..i like to play

[colby]
baby i never seen someone with your body
you make me want get this party started
hey baby comein tell me what this all
baby baby
tell me what you what you waiting for

[mizz nina]
baby i never seen someone with your body
you make me wanna get a little notty
hey baby come in get it it's all yours
baby baby
tell me what you what you waiting for

[colby]
hey sexy girl from kuala lumpur
[mizz nina]
hey baby that's me i'll be on the dance floor

[colby]
i got you with surprise we pop in up in VIP
[mizz nina]
and if i ask nice can i take you home with me

baby let's get crazy come and loose control
you want to tear up after party
i know you wants some more
i wanna see you with that body ???

baby come and get it
what you what you waiting for


i like this song. catchy and interesting rhythm. but i hate those video and lyric. this is what we call MALAYSIA BOLEH.

26 Mei 2010

seribu satu natijah

kata orang kucing ada 9 nyawa. betul ke?

karma.

atau dalam pemahaman melayu, buat baik dibalas baik, buat jahat dibalas jahat.

ia merujuk kepada perbuatan seseorang yang telah berbuat jahat atau baik dari pelbagai segi dan beliau akan terima balasan bila sudah tiba masa nya.

sudah banyak aku melihat senario dan keadaan yang melibatkan karma ini dari pelbagai segi. contoh paling mudah, anda tengok iklan tentang peragut. beliau meragut dan selepas beberapa hari, mak beliau pula diragut dan mati di tempat kejadian selepas dilanggar kereta.

perkara ini sudah terbukti ia bukan hanya terjadi pada anda. mungkin juga pada orang yang anda sayang.

jadi, untuk pengajaran pada hari ini, buat baik biarlah sebanyak mungkin. buat jahat cuba kurang-kurang kan.

anda tidak perlu menjadi manusia sempurna. cuma perlu perbaiki diri dalam menjalani kehidupan yang sempurna.

sekian carutan pada hari ini.

24 Mei 2010

fantasia bulan madu


oh~~ agak lama aku tidak berinternet. bukan kerana ketiadaan internet menjadi punca utama. (itu merupakan punca kedua). ia adalah kerana aku terlalu sibuk dengan hal2 menguruskan perkahwinan kakak ku. tolong itu dan ini. sangat penat.

sekarang semua sudah selesai. Alhamdulillah. kakak ku selamat berumah tangga. dan aku harap ia akan kekal sehingga ke anak cucu. tahniah kepada beliau.

aku ingin buat banyak perkara. tapi aku terlampau sibuk dengan tanggungjawab yang lain. aku keliru.

konsert double trouble kat jb 5/6/2010!!! aku nak pergi. tapi tak tahu lagi. bergantung pada status kewangan aku dulu.

konsert rossa 29/5/2010. sekali lagi artis indon diberi penghormatan untuk buat konsert di bukit jalil. haih.

konsert faizal tahir 30/5/2010. aku nak pergi jugak. juga bergantung pada status kewangan. hanya di hardrock cafe. haih.

prince of persia 27/5/2010. aku nak tengok. aku minat game dia. dari zaman disket lagi aku layan game tu.

lagenda budak setan 3/6/2010. aku tak segan silu mengaku aku suka baca novel. best dowh novel tu. masa zaman sekolah dulu novel ahadiat akashah paling top. tapi sekarang dia da bankrupt. kesian.

aku nak pergi semuanya. tapi kekurangan financial dan tiada masa. arghh!!

dan aku terasa sangat rugi dan menyesal kerana itulah faktor dan penyebab utama aku tak dapat pergi konsert deep purple kat genting highland. babi itu adalah babi!!

18 Mei 2010

air mata maria.

kat rumah takde tenet. kena guna tenet kat ofis. tadi panas nak mampos. sekarang tengah hujan lebat nak mampos. badan sudah penat. mata sudah kuyu. ingin tido sebentar sementara menunggu hujan berhenti.

ahh~~ mahu tido.

sekian.

16 Mei 2010

sekeping kertas bermaruah

Some people said to me

" you don't have a history to be proud of "

..............................
..............................

in 2010,



Now, Chelsea say

" this is our history :

Chelsea is the 7th club to win the Premier League and FA Cup double in a season (2010). Most recently by arsenal (2002).

Chelsea is the 6th club to win FA Cup in consecutive season (2009 & 2010) and most recently by arsenal (2002 & 2003)

The highest ever scored in the Premier League is 103 goal by Chelsea (2010) and Chelsea be the 1st team to score over 100 goal in a single season. The previous best was 97 by Man Utd (2000)

Chelsea became the first top-flight team in England since Tottenham (1963) to score over 100 league goals in a season. Tottenham scored 111 that season in a 42 match campaign.

Chelsea have completed the double grand-slam against the other Big-4 - Man Utd, Liverpool and Arsenal. Chelsea is the only team ever to do so since the Premier League established.

Drogba is the 3rd player from Chelsea to win the Barclays Golden Boot Award (2010). The 2nd player is Anelka (2009)

Petr Cech win his 2nd Barclays Golden Glove Award (2010) after his 1st in 2005

Frank Lampard is the highest goalscoring midfielder in Premier League history with 129 league goals. and the highest ever goalscoring midfielder in a single season with 22 goal (2010). and now he was ranked 8th in the list of "All Time Top Scorers in the Premier League".


Now i will say

" in your fucking face you scumbags!!!!! "

14 Mei 2010

di penjara janji

encik, encik mahu ke mana?

aku mahu pergi jauh. over the sea.

mengapa encik mahu pergi ke tempat yang sangat jauh?

kerana kamu tidak layak memiliki aku. astalavista bebeh~~

eh, nanti dulu. jangan pergi dulu. encik thomassssss...!!!!

.................................................................................................................

........................................................................................

.................................................................

...........................................

...........................

sekian......

13 Mei 2010

semalam yang hangat


tahniah buat skuad badminton malaysia mara ke semi final. tahniah buat hafiz hashim berjaya menolak dakwaan yang beliau sudah tidak layak beraksi untuk malaysia. tahniah sebab berjaya bangun dari tidur dan berikan persembahan yang memberangsangkan.

buat fairuzizuan, cuba bersikap profesional selepas ini. kau tak dapat main semalam. hah rasakan.

esok lawan China. yang paling menarik pasti lah lee chong wei vs lin dan. dan aku tak tau sama ada malaysia mampu menang atau tidak. tapi aku cuma mampu berharap. dan berharap. dan berharapan lagi.

zzzzzzz kroh kroh

12 Mei 2010

biarkan berlalu

haih. kecewa nya aku lepas tengok piala thomas malaysia vs jepun semalam. malaysia kalah 3-2. sedih aku tengok cara hafiz hashim main semalam. main macam dalam training. terlampau rilek. mungkin dia sedang tertekan ketika itu. tapi agak tak logik juga. yelah kan. jika nak di bandingkan, pengalaman hafiz dengan sato memang jauh. dan ranking dunia hafiz 22, manakala sato 200 lebih. atas kertas memang malaysia boleh menang. mana tau malaysia pulak kene titik. haih.

insiden yang lagi tak bole blah ialah fairuzizuan nak pegi belasah penonton. ade ke patut. dah la kalah, pastu cara dia main macam orang baru sebulan main badminton, pastu pulak da kalah nak lepas kat penonton pulak. tengah interview live pulak tu. kamon la. penonton datang nak support malaysia untuk menang. bukan nak tengok malaysia kalah.

tapi, penonton tu pon bole tahan gak. yang kau nak tunjuk FUCK kat si fairuz tu buat ape. kau marah, orang lain pon marah jugak bro. tapi takde la sampai nak tunjuk fuck kan. agak2 la wehh. eric cantona yang legend tu pon bole bantai pegi terajang penonton yang tunjuk fuck kat dia. ni kan pulak fairuz tu kan. agak2 la wehh.

kepada fairuzizuan, nak lepas marah, lepas marah kat gelanggang la bai. cuba la menang pulak lepas ni. takde la kene fuck lagi dengan penonton. standard la tu. nama pon penonton. kau menang, kami puji. kau kalah, kami kutuk. so, pikir2 kan la.

p/s : aku tulis macam ni, macam la si fairuzizuan tu baca blog aku kan. hahaha. kita tengok pulak malaysia vs denmark petang ni. bley makan ka ta bley makan dey tambi ane roti kosong one.

10 Mei 2010

blue is the colour

Blue is the colour, football is the game
We're all together, and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
'Cause Chelsea, Chelsea is our name

Here at the Bridge whether rain or fine
We can shine all the time
Home or away, come and see us play
You're welcome any day

Blue is the colour, football is the game
We're all together, and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
'Cause Chelsea, Chelsea is our name

Come to the she'd and we'll welcome you
Wear your blue and see us through
Sing loud and clear until the game is done
Sing Chelsea everyone.



Record-breaking Blues:

103 goals scored (Highest ever scored in the Premier League)
Golden Boot Winner: Didier Drogba
Golden Glove Winner: Petr Cech
Club Highest Premier League Win Record: 8-0

In addition : Chelsea have completed the double grand-slam against Man Utd, Liverpool and Arsenal. The only team ever to do so.

05 Mei 2010

taman rasyidah utama

cinta
begitu besar makna dan pengertian nya
terlalu dekat dengan kehidupan kita
seseorang akan mati tanpa cinta
seseorang akan hidup dengan cinta

cinta kepada Allah
cinta kepada rasul
cinta kepada malaikat
cinta kepada ibu bapa
cinta kepada kekasih
cinta kepada manusia
cinta kepada duniawi
cinta kepada akhirat
cinta kepada negara

terlalu banyak pengertian tentang cinta
cinta sering diadaptasikan dalam pelbagai bentuk
penceritaan, lagu mahupun puisi
kerana cinta adalah sebati dalam kehidupan
walaupun lagu mempunyai pelbagai genre
tetapi lagu cinta yang sering di perdengarkan

dapatkah kita mengenal cinta
atau cinta yang mengenal kita
cinta mengajar kita erti kebahagiaan
cinta mengajar kita erti penderitaan
cinta yang mendewasakan kita

cinta yang sejati
tidak dapat dituturkan dengan seribu bahasa
tidak dapat diluahkan dengan seribu perbuatan
hati yang suci mengenali cinta sejati
hati yang mengagumi kebenaran cinta teragung

berjuanglah demi cinta
cinta yang tidak boleh di jual beli
cinta yang tidak boleh di tukar ganti
cinta yang tidak mengenal mati
bertahan walau seribu tahun lama nya
bertahan walau menempuh seribu dugaan
bertahan walau terpaksa mengharungi seribu rintangan

cinta adalah azimat kehidupan
yang sentiasa menyinari hati
yang bisa merubah hidup kita
yang membimbing perjalanan hidup kita
yang sentiasa bersama kita
yang akan bersatu dengan diri
untuk mencari sebuah kehidupan abadi


p/s : aku mesti tengah demam sekarang ni sebab tiba2 mencarut pasal cinta. damn! esok nak amek m.c!

04 Mei 2010

inspirasi taming sari

1 mei lepas aku pegi konsert double trouble. memang tersangat puas hati. aku tak tau lagi macam mana nak cakap. siapa yang pergi je yang tau betapa gempak nye performance Wings dan Search.

kat bawah ni aku ada upload gamba sikit. korang tengok la ye.







siapa yang pegi konsert ni mesti akan bersetuju dengan aku yang konsert ni memang gempakkk seyhh!!

dan, konsert ungu di bukit jalil telah berlaku nya pergaduhan antara mat2 indon sehingga mengakibatkan seorang mati dan ramai yang cedera.

sokong lah industri hiburan tempatan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...